Het is leuk om af en toe bloed te zien vloeien

door lievendebrouwere

20140331-220139.jpg

Donderdagavond was er op Canvas een reportage over inwoners van Eritrea die hun land massaal ontvluchten en proberen tot in Israël te raken.
In de Sinaï-woestijn wordt er echter jacht op hen gemaakt door bedoeinen die de Eritreeërs opsluiten in kampen. Daar worden ze verplicht familie of vrienden te bellen om hen te vragen losgeld te storten, anders zullen ze gefolterd worden. Om de vraag kracht bij te zetten, worden ze reeds tijdens het telefoongesprek gefolterd of verkracht.
Is het losgeld eenmaal betaald, dan worden ze vrijgelaten.
Als ze er uiteindelijk in slagen Israël te bereiken (zonder onderweg neergeschoten te worden), dan moeten ze daar op straat leven, want Israël kan het zich niet permitteren om vluchtelingen goed te ontvangen, want dan worden ze erdoor overspoeld.
De Eritreeërs leven er dus in erbarmelijke omstandigheden en krijgen op de koop toe oproepen van … familieleden die gefolterd worden door de bedoeinen in de Sinaï-woestijn.

Het was naar verluidt een gruwelijke reportage (ik heb ze zelf niet gezien).
Vreemd was echter dat er met geen woord gerept werd over de reden waarom tienduizenden Eritreeërs hun land ontvluchten en dergelijke gevaren trotseren.
Dat is toch de eerste vraag die je je stelt bij het zien van zoveel wanhoop?
Niet echter de VRT.
En dus stel je een tweede vraag: wat zit daarachter?
Waarom gebaart de VRT dat haar neus bloedt?

20140331-221529.jpg

Het antwoord blijkt een klassieker te zijn: de vluchtelingen zijn christenen die vervolg worden door moslims, en over moslims willen onze politiek correcte intellectuelen uiteraard geen kwaad woord horen.

Als er voor de verandering eens het omgekeerde gebeurt – moslims die vervolgd worden door christenen (zoals in Centraal-Afrika) – dan zijn diezelfde intellectuelen er als de kippen bij om dat flink in de verf te zetten én te verzwijgen dat die vervolgingen een wraakactie zijn voor … alweer moslimterreur.

En zo gaat dat nu al vele, vele jaren door.
Overal ter wereld zaaien moslims terreur, maar dat wordt verzwegen, gerelativeerd, geminimaliseerd.
In zowat alle moslimlanden worden christenen vervolgd, geterroriseerd en vermoord, maar dat wordt verzwegen, gerelativeerd, geminimaliseerd.
Ja, het journaille slaagt er zelfs in de zaken om te draaien en de moslims voor te stellen als de hedendaagse joden en de christenen als de hedendaagse nazi’s.

En die niet aflatende propaganda wordt geloofd, net als (bijna) honderd jaar geleden.

Een mens staat sprakeloos tegenover zoveel verdwazing.

20140331-221900.jpg
(Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd)

20140331-222338.jpg

De Belgische Syriëstrijder (zo wordt hij eerbiedig in de krant genoemd) Abou Omar Al-Belgiki uit Molenbeek getuigt vanuit de loopgraven: ‘Het is leuk om af en toe bloed van ongelovigen te zien vloeien, want wij zijn opgegroeid met beelden op televisie en in films, waarin het telkens de Moslims zijn die sterven.’

De jihad dankt de Westerse televisie- en filmmakers.