Spread our love to the world (1)

door lievendebrouwere

20140819-213502.jpg

Er is heibel ontstaan omdat een homofiele kandidaat-leraar in het Brusselse werd verzocht om zich terughoudend op te stellen ten aanzien van zijn sexuele geaardheid.
Hij werd nochtans aangenomen voor de job, maar dat was hem niet genoeg.
Hij hing de zaak aan de Facebook-klok en in geen tijd schoot de sociale-verontwaardigingsmeter de hoogte in en deed het belletje luid rinkelen.
Als ik goed gelezen heb, en als de woorden van de directrice goed werden weergegeven, dan werd David Degreef niet verzocht zijn homosexualiteit te verbergen.
Men vroeg hem alleen er niet mee te koop te lopen.
Hoe hem dat werd gevraagd kan natuurlijk onmogelijk worden nagegaan.
Gebeurde het op een insinuerende, smalende manier, of juist op een voorzichtige, vriendelijke toon?
Wie zal het zeggen?
In het eerste geval kan Degreef gevoeld hebben dat hij als homo niet gerespecteerd werd en had hij reden om zich gediscrimineerd te voelen.
In het tweede geval had hij dat evenwel niet.
Het was best mogelijk dat de directrice hem vroeg om een low profile te houden omdat sommige ouders misschien niet zo gelukkig zouden zijn met een homo-leraar en zij geen onnodige problemen wilde. Als zij hem dat inderdaad op die manier in vertrouwen heeft verzocht, dan heeft Degreef dat vertrouwen beschaamd en de directrice met veel grotere problemen opgezadeld.
Misschien is Degreef zelf intussen ook geschrokken van de gevolgen van zijn principiële houding en had hij geen rekening gehouden met het vraatzuchtige en onredelijke monster dat de pers is geworden, zeker als het om politiek correcte thema’s gaat.
Opnieuw: wie zal het zeggen?

Iets anders nu.
Afgelopen weekend vernam ik dat een ver familielid in mekaar is geslagen door de … security van Tomorrowland, u weet wel, het festival dat een soort Woodstock van de eenentwintigste eeuw is: allemaal love en peace dus.
Reden: ze gingen die homo eens een lesje leren.
Ik heb ‘die homo’ eens op bezoek gehad met zijn vriend, en al die tijd had ik niks door, terwijl ik homo-koppels toch redelijk vlug in de smiezen heb.
Het zou me dus zeer verbazen als hij ostentatief gedrag had vertoond.
Niettemin werd hij duchtig aangepakt en hield er enkele gebroken ribben aan over, naast nog een aantal andere kwetsuren.

Iets over gelezen in de kranten?
Ik alvast niet.
Nochtans luidde ook deze homo de bel in de Facebook-toren.
De nationale verontwaardiging bleef echter uit.
Plaats deze twee gevallen nu eens naast elkaar.
De ene homo wordt verzocht zich een beetje discreet te gedragen en de stoppen slaan overal door.
De andere homo wordt bijna invalide geslagen en … geen haan kraait ernaar.
Hoe valt dat samen te rijmen?

Dit ruikt heel erg naar politiek, en niet van het fraaie soort.
Als een mug opgeblazen wordt tot een olifant en een olifant gereduceerd tot een mug, dan zijn er factoren in het spel die niks te maken hebben met discriminatie en homo-rechten maar alles met hoe je die zaken kunt gebruiken om bepaalde obscure doelen te bereiken.
Of David Degreef daar bewust heeft aan meegedaan dan wel een pion was in een spel dat door anderen werd gespeeld, weet ik niet.
Ik weet maar één ding: dit zaakje stinkt.

20140819-213734.jpg
(Tomorrowland: ‘Spread our love to the world’. Let op de regenboog …)