Vooruitzien

door lievendebrouwere

Op clint.be lees ik dat Danira Boukhriss niet zozeer een dom dan wel een sluw zwartje zou zijn. De VRT-journaliste die onlangs in de kranten beweerde dat ze op de Pegida-betoging in Gent racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd kreeg, zou alles in het werk hebben gesteld om de betogers te provoceren. Zo zou ze onder meer twee gesluierde moslima’s hebben meegenomen. Omdat daar niet op gereageerd werd, zochten de drie gratiën iemand die te diep in het glas had gekeken en bereid was om een paar onoirbare uitspraken te doen. Volgens omstaanders zou hij evenwel nooit de woorden ‘makak’ en ‘zwartzak’ gebruikt hebben. 

Dat zijn veel ‘zou-en’ na elkaar want clint.be oogt nu niet meteen betrouwbaar. Maar zijn de ‘kwaliteitsmedia’ (zoals ze zichzelf noemen) dan zoveel betrouwbaarder? Ik weet alvast één ding en dat is dat ze al het mogelijke doen om Pegida in een slecht daglicht te stellen. Ik las ergens zelfs de uitdrukking ‘de meest lachwekkende betoging in België ooit’. Alle middelen zijn blijkbaar goed om het (aarzelende) protest tegen de islamisering van Europa de kop in te drukken, tot zelfs geweld. Daarom ben ik geneigd het Clint-bericht te geloven.

En dat werpt weer eens de vraag op: waarom?

Misschien werpen volgende cijfers enig licht op de zaak. Ze zijn afkomstig uit onverdachte bron, namelijk de linkse socioloog Jan Hertogen, lid van Abou Jahjahs Movement X.

Volgens hem zijn er in ons land momenteel 719.620 moslims, een cijfer dat tegen 2050 verdubbeld zou worden. In Antwerpen is 45,8 % van de bevolking momenteel van vreemde oorsprong. Hoe dat in de nabije toekomst zal evolueren, kunnen we aflezen aan volgende cijfers: van de 12-17-jarigen is 64% van vreemde oorsprong, en van de 0-6-jarigen is dat zomaar eventjes 72%.

Het valt nu al beter te begrijpen waarom Bart De Wevers opmerkingen over de Berbers zo’n storm van verontwaardiging deden opwaaien. De kwaliteitsmedia zijn vooruitziend …

  

Advertenties