Het gif van de Schorpioen

door lievendebrouwere

  

Wat een hondenweer! Ik zou zeggen: Scorpio laat z’n tanden zien! ware het niet dat schorpioenen geen tanden hebben. Ze hebben scharen, net als een kreeft, en als die eenmaal beet hebben dan laten ze niet meer los. Nee, de vreedzame Scorpio van de eerste weken is nu wel definitief verdwenen, hij toont nu zijn andere kant, zijn donkere kant. Zijn venijn zit in de staart, en dat zullen we geweten hebben! November begon betoverend mooi, maar nu (pas) wordt duidelijk waarom dit de dodenmaand is. Merkwaardig genoeg is dat niet alleen in de natuur het geval, maar ook in de mensenwereld. De aanslagen in Parijs kwamen als een schok, zo gaat het altijd wanneer Scorpio toeslaat. Hij lag ongetwijfeld al een hele tijd te loeren – verborgen tussen de stenen van Molenbeek zullen we maar zeggen – speurend naar de zwakke plek. Toen hij die gevonden had – en hij vindt ze altijd – greep hij de gelegenheid en stak toe, beheerst en trefzeker. Iedereen in shock! Maar al vlug verschenen in de kranten berichten van mensen die moedig verklaarden: ons krijg je niet klein, wij laten ons geen schrik aanjagen! Ik dacht: jaja, wacht tot het gif begint te werken! 

Et voilá, vandaag is het zover! In Brussel – le petit Paris – ligt het openbare leven helemaal plat. Alle activiteiten in publieke gebouwen zijn stopgezet, winkelcentra en markten hebben de deuren gesloten en sportwedstrijden zijn afgelast. Zelfs de metro rijdt niet meer. Allemaal omdat er ‘concrete aanwijzingen’ zouden zijn van een nakende aanslag. Welke aanwijzingen dat zijn, weten we natuurlijk niet, want de veiligheidsdiensten werken in het geheim. Op die manier, las ik onlangs, hebben ze al tientallen aanslagen weten te verijdelen. Een mens vraagt zich af: wat is dan het verschil met deze aanslag? Waarom wordt die niet gewoon ‘verijdeld’, waarom moet heel Brussel nu opeens plat? Het antwoord op die vraag luidt natuurlijk: omdat het gif van de aanslag in Parijs begint te werken. Het volstaat voor een Schorpioen om één keer te steken, daarna kan hij gewoon dreigen om het nog eens te doen. Alleen al de herinnering aan die ene steek is genoeg om je te doen verstijven van angst, want een Schorpioenensteek is niet iets dat je licht vergeet, juist omdat hij je raakt op je zwakke plek, daar waar je geen verweer hebt. 

En de zwakke plek van de Europese beschaving is … de kunst. In de zeer ruime zin dan. Plezier maken, het leven verfraaien, vreugde scheppen: dat is wat kunst doet. Dat is wat mensen doen wanneer ze uitgaan, wanneer ze naar een concert gaan, wanneer ze gezellig op café of restaurant gaan. Of wanneer ze in deze duistere tijd van het jaar gaan winkelen om kaarsjes, kerstbomen, geschenken, lekker eten en andere dingen-die-het-leven-aangenaam-maken te kopen. Als je de moderne Europeaan dáár treft, dan tref je hem diep, want zonder kunst – steeds in de ruimste zin – kan hij het leven niet meer aan. Kunst is zijn religie, neem ze hem af en hij heeft geen verweer meer tegen de zinloosheid en grauwheid van het materialistische bestaan. En je kunt die kunst gemakkelijk afnemen, want ze is in onze tijd niet langer iets wat je maakt, het is iets wat je koopt. De moderne mens is een kunst- en cultuurconsument geworden. Als hij niet meer kan consumeren, als hij zelf scheppend en kreatief moet worden, dan komt hij in de problemen. En dat weet Scorpio natuurlijk, hij hoeft het niet eens te begrijpen, hij voelt het instinctief aan. 

Na Parijs kan hij er dus mee volstaan om af en toe wat te dreigen. Meer is momenteel niet nodig om de eindejaarsfeesten te vergallen. Neem nu de kerstmarkten: massa’s volk, massa’s ambiance, lichtjes en gluhwein en maretak. Eén telefoontje met een bom- of aanslagmelding en het is afgelopen met de kerstsfeer. Nee, veel zal er dit jaar niet nodig zijn om er een somber eindejaar en een lange winter van te maken. In een land waar politici ongestoord terroristen kunnen aanmoedigen op Facebook kan dat geen enkel probleem zijn. De noodtoestand in Brussel bewijst dat de aanslagen in Parijs een doorslaand succes zijn geweest. Er worden ongetwijfeld heel wat high fives uitgedeeld in IS-kringen op dit moment. Jaja, het zijn terreurkunstenaars ginder, het is de Scorpio-geest die hen bezielt. 

‘We brengen alles in stelling, maar de tegenstander is te duchten’, zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op de radio. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar de vraag is of hij dat beseft. Ik betwijfel het, want als hij Scorpio kende, zou hij weten dat hij van buitenaf én van binnenuit aanvalt. De steek (in dit geval de aanslagen in Parijs) komt van buiten, maar het gif (de angst voor een volgende steek) werkt van binnenuit. Het lamleggen van het openbare leven in Brussel is een voorbeeld van de werking van dat gif. De terroristen hoeven er niks voor te doen, hun verlammende werk wordt overgenomen door de politici, door de leden van de Veiligheidsraad en door iedereen die nu harde voorzorgsmaatregelen eist. En zij doen dat niet omdat ze zo bekommerd zijn om de bevolking, ze doen dat in de eerste plaats omdat ze bekommerd zijn om hun eigen politieke en sociale hachje. Ze zijn immers belachelijk gemaakt door de rest van de wereld: België is uitgeroepen tot een terroristen-nest (nadat het eerder al werd uitgeroepen tot een pedofielen-nest en een racisten-nest en wat weet ik al niet meer) en nu willen ze eens laten zien hoe flink ze zijn. Doortastend optreden, dat is wat ze zullen doen! 

En dat is precies wat Scorpio op het oog had. Die aanslagen, dat was maar het middel, de steek. Veel belangrijker was het gif dat toen ingespoten werd en dat nu begint te werken. Een te duchten tegenstander? Ik denk dat Jambon niet half weet hoe te duchten. Alleen al het feit dat hij reageert zoals hij reageert, doet vermoeden dat hij niet begrijpt hoe Scorpio te werk gaat. En als hij het wél weet, is hij aan handen en voeten gebonden door al die politiek-correcte idiots savants die het niet eens willen weten. Zij hebben in dezen het meest boter op hun hoofd. Zij gedragen zich als Lucifer en Ahriman in één persoon. Als ze niet bezig zijn de bevolking – en iedereen die zijn hart laat spreken – te verketteren, te beschuldigen en te demoniseren, dan prediken zij liefde en vrede alsof ze nooit wat anders gedaan hadden. Zij gedragen zich met andere woorden als rasechte Schorpioenen die zo goed kunnen verbergen wat er in hun ziel leeft dat ze het zelf niet meer beseffen. Ga dáármee naar de oorlog! Nee, wat we nodig hebben in de strijd tegen de terreur zijn Schorpioenen die zich bewust zijn van hun eigen gif en dat kunnen omzetten in bewustzijn, want dat is het enige wat helpt tegen Scorpio. Het Scorpio-gif is het gif van het haatdragende intellect dat het hart verlamt. Het Adelaar-bewustzijn daarentegen keert die verhouding om: het onderwerpt het intellect aan het liefhebbende hart. Het keert haat tot liefde, en dat is het enige wat helpt als overal het omgekeerde gebeurt.