Etnisch profileren

door lievendebrouwere

  

Dit is juf Magalie die er in juni 2013 van beschuldigd werd een van de (moslim)kleuters in haar klasje sexueel misbruikt te hebben. Dat leidde tot hysterisch schreeuwende moslima’s, doodsbedreigingen, het ontslag van Magalie en haar opname in een instelling. Na een onderzoek van twee jaar werd ze buiten beschuldiging gesteld, maar de ouders gingen in beroep. Dat beroep zou vandaag voorkomen, maar werd als gevolg van een bommelding uitgesteld tot volgend jaar. Het is inmiddels vrijwel zeker dat er helemaal niks gebeurd is in Magalies kleuterklas, maar dat neemt niet weg dat haar lijdensweg straks al bijna 3 jaar zal duren. 

Magalie is niet de enige. Een paar maanden geleden beschuldigde een moslima een kleuterjuf ervan haar zoontje … opgehangen te hebben, als in opgehangen-met-een-touw-rond-zijn-nek. Die zaak is nu ook in onderzoek en we mogen ervan uitgaan dat ook hier weer het leven van een kleuterjuf nooit meer hetzelfde zal zijn. Naar verluidt was ze op het ogenblik van de feiten niet eens op school, maar moslims laten zich blijkbaar weinig gelegen aan feiten. Als ze denken dat ze tekortgedaan zijn, dan gedragen ze zich ook alsof ze tekortgedaan zijn.

Ik ken een schooljuf, een doodbraaf mens, die na jaren les te hebben gegeven in een concentratieschool en dagelijks het bloed vanonder haar nagels te zijn gepest, verklaarde: ik haat ze, die Marokkanen, ik haat ze uit de grond van mijn hart! Ze hadden haar plezier in het lesgeven helemaal vergald. Een andere schooljuf die ik ken, kreeg doodsbedreigingen nadat ze twee vechtende Marokkaanse meisjes uit elkaar had gehaald. Dat had ze beter niet gedaan want de volgende dag moest ze in haar eigen school voor een soort Marokkaanse rechtbank verschijnen. Ze ontsnapte slechts op het nippertje aan een ‘veroordeling’. 

Ik zou wel eens willen weten hoeveel leerkrachten op die manier geterroriseerd worden door moslimkinderen, moslimouders en moslimadvokaten. Ik zou ook wel eens willen weten of het onrustbarende ziekteverzuim in het onderwijs misschien iets te maken zou kunnen hebben met ‘moslimgedrag’. En ik zou ook wel eens willen weten welke invloed dat gedrag heeft op het denkvermogen van de jongere generaties. Hoe zei een hoogleraar het onlangs? Het volstaat dat er één moslima met een hoofddoek in de zaal komt zitten of het hele discours verandert. Nee, moslims hebben geen bommen en kalasjnikovs nodig om Europa grondig te veranderen. 

Het spreekt vanzelf dat ze dat niet kunnen zonder medewerking van de Europeanen, meer bepaald van de politiek correcte Europeanen. Toen een paar Bekende Moslims zich de afgelopen weken tekortgedaan voelden door de politie, regende het verontwaardigde artikels over ‘etnisch profileren’ en ‘polariseren’. De teneur was: dit is slechts het topje van de ijsberg, moslims worden voortdurend gepest door de politie. Ik wil het graag geloven. De vraag is echter: wie is er begonnen? Als politieagenten al tientallen jaren uitgelachen worden door moslimjongeren die ze aanhouden en die vervolgens door het gerecht weer op vrije voeten worden gesteld, tja dan kan ik me voorstellen dat ze op een andere manier hun gram proberen te halen of dat ze – zoals die brave juf – de ‘jongeren’ gaan haten uit de grond van hun hart.

Op die manier ontstaat er een vicieuze cirkel van haat en uitgerekend degenen die daar het heftigst voor waarschuwen – de politiek correcte schrijvelaars – houden die cirkel in stand, om niet te zeggen dat ze hem gecreëerd hebben. Zij zijn het die de moslims geleerd hebben dat misdaad (groot en klein) loont. Zij zijn het ook die blanke leerkrachten geleerd hebben dat ze op geen enkele steun kunnen rekenen in conflicten met moslims. Juist degenen die met de grootste verontwaardiging schrijven en spreken over racisme, hebben dat racisme in het leven geroepen en blijven het voeden. Zolang deze Radio Mille Collines niet zwijgt, zal het pesten niet ophouden, wel integendeel.