Racisme in Zaventem

door lievendebrouwere

  
 

Een week na de aanslagen in Brussel wordt alweer duidelijk hoe diep het racisme doorgedrongen is in de Belgische samenleving. In een open brief schreven agenten van de Luchtvaartpolitie het volgende:

‘Voor ons is het duidelijk dat de terroristen met de hulp van verkenners de veiligheidszeef van onze luchthaven getest hebben vooraleer tot actie over te gaan. We zagen neptoeristen opduiken, verdachte personen die gekend waren omdat ze in Syrië gevochten hadden. We hebben ze staande gehouden en hun aanwezigheid werd gerapporteerd. We weten niet of er met die informatie iets gebeurd is. Maar ook bij personeel van de shops, de bagageafhandelaars en de schoonmaakdiensten zagen we verdacht gedrag. Als we die personen dan checkten, trokken we meer dan één keer grote ogen. Het ging niet zelden om zware jongens met een radicaal-islamitisch gedachtegoed die verschillende vermeldingen hebben in hun politiedossier. Ook vandaag zijn nog minstens vijftig IS-sympathisanten aan het werk op de luchthaven. Ze hebben een veiligheidsbadge en kunnen – als ze willen – tot in de cockpit van een vliegtuig raken. In het verleden is van een aantal personen de badge ingetrokken omdat ze IS-sympathieën hadden. Maar duidelijk niet van iedereen. Vooral in de winkels, de schoonmaakdiensten én het bagagepersoneel vinden we die ‘‘radicalen’’ terug.’

Gehoopt mag worden dat de overheid streng zal optreden tegen deze ontoelaatbare uitspraken van leden de Luchtvaartpolitie en dat de rotte appels uit de mand zullen worden verwijderd.

Advertenties