Racisme in Willebroek

door lievendebrouwere

  
Op de parking van een supermarkt in Willebroek is een moslima-met-hoofddoek aangevallen door vijf blanke mannen die haar bij de keel grepen en vervolgens aftroefden. Nadat ze haar in elkaar hadden geslagen, brachten ze de Hitlergroet en sloegen op de vlucht. De vrouw is diep geschokt en heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt. Volgens linkse berichten is dit één van de talloze geweldplegingen waaraan moslima’s tegenwoordig blootstaan en die maar weer eens duidelijk maken hoe diep geworteld racisme en islamofobie in Vlaanderen zijn. Wie de gesignaleerde ‘haatmisdrijven’ echter van wat naderbij bekijkt, stelt vast dat het meestal gaat om moslima’s die aangesproken worden op hun hoofddoek. Of om moslima’s die op Facebook onvriendelijke reacties krijgen. Een enkele keer wordt er wel eens een hoofddoek afgetrokken. Het incident in Willebroek is uitzonderlijk want hier wordt een moslima werkelijk in elkaar geslagen, althans volgens haar eigen woorden.

Uit die woorden kunnen we opmaken dat ze zelf nogal fel reageerde. Een auto reed te dicht bij haar en meteen sloeg ze met haar handtas op de wagen. Daarop stapte de chauffeur uit en begon haar in het Frans uit te schelden. Dat is vreemd. Iemand die Frans spreekt in Willebroek: hoe groot is de kans? Meteen stapten ook nog vier andere mannen uit hun auto en vielen haar aan, racistische leuzen schreeuwend en vervolgens de Hitlergroet brengend. Toevallig bevonden zich op de plek des onheils dus verschillende neonazi’s. Dat is in Vlaanderen natuurlijk geen uitzondering, het gebeurt daar bijna dagelijks dat mensen die naar de supermarkt gaan in groep de nazi-groet brengen. Want zo zijn Vlamingen nu eenmaal, hebben we dat zondag in Brussel niet gezien? Het heeft er de schijn van dat onze moslima naar het nieuws heeft gekeken en daar de neonazi’s aan het werk zag, Vlaamse neonazi’s die in het Frans schreeuwden, want zo doen die dat als ze gaan marcheren. 

De kans dat onze moslima het allemaal verzonnen heeft, wellicht om haar eigen woede op de fascistische Vlamingen te camoufleren, is dus niet gering. Ik geloof alvast niks van haar verhaal. Als ik het bij het rechte eind heb, dan illustreert dit voorval wat het resultaat is van de jarenlange stigmatisering van Vlamingen door de intelligentsia en de media: moslims en moslima’s worden zo gevoelig voor iedere vorm van kritiek dat ze in de tegenaanval gaan en overal fascisten en neonazi’s gaan zien, zelfs op de parking van de supermarkt. Hysterie noemt men dat, en ze wordt gecreëerd door het onophoudelijke gestook van onze politiek-correcte intellectuelen. Ter vergelijking een ander bericht. In Glasgow is een jonge moslim vermoord. Niet door Engelse skinheads, maar door geloofsgenoten. De reden? Hij had op Facebook iedereen een vrolijk Pasen gewenst en zijn respect uitgesproken voor Jezus Christus. Zo’n belediging kon natuurlijk niet ongewroken blijven in onze Brave New World. 

Advertenties